Sommer med Matisse

I år er det 50 år siden Matisse-museet i Nice åbnede, og det markerer byen Nice nu ved at skabe en sommer med Matisse. Otte af byens museer deltager, og byen har lånt værker af Matisse langvejs fra – fra både New York Museum of Modern Art og Pompidou-centret i Paris. Ialt udstilles 700 værker af Matisse.

De deltagende museer er Matisse Museum, Musée d’archéologie, Théâtre de la Photographie et de l’image, Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain, Palais Lascaris, Galarie des Ponchettes, Villa Massèna og Musée des Beaux-Arts.

Matisse  besøgte Côte d’Azur første gang i 1905 and vendte tilbage i  1917, Han bosatte sig da i Nice og levede i byen til sin død i 1954. Hans hus står for enden af blomster- og grønttorvet i den gamle by. Fra gaden kan man se det vindue med udsigt over Middelhavet, som han brugte i nogle billeder. Hans museum i Nice er det næstmest besøgte museum i Frankrig med 700.000 gæster sidste  år.

Udstillingerne er åbne til 23. september 2013. Her er udstillingernes plakat, fotograferet ved indgangen til Palais Lascaris.

Matisse

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s