Jean Cocteau i Menton

Menton 1

Det er fristende at lade dagene løbe i Nice med alle de fornøjelser, som byen byder på – Promenaden, stranden, museerne, gallerierne, forretningerne … Nice er byen, der har det meste. Men det er også dejligt at stikke af, at tage en bus, ikke ud i det blå, selvom det kan være en rigtig god ide, men med en endestation, i dagens eksempel Menton. Bus 100 kører fra Place Garibaldi til Menton via Monaco, halvanden times kørsel. Det meste af tiden med Middelhavet ude til højre, pragtfulde syn ud over vandet. Og korte stop ved stoppesteder af hensyn til lokale folk.

 

Det er en populær tur. Midt på formiddagen er der mange mennesker ved stoppestedet i Nice. Mange må stå op i bussen. En del af forklaringen på populariteten er nok prisen: 1,50 euro Nice-Menton.

 

Hvorfor Menton? En søvnig byen med masser af turister. Svar: Jean Cocteau. Han har fået et nyt museum, bygget af en amerikansk millionær, Severin Wundermann, som samlede Cocteau hele sit liv og gav samlingen til dette enestående museum, indviet sidste år. Der var allerede et museum for Cocteau i Menton, indrettet i en gammel bastion på havnen, og de to museer lever nu et fint samliv.

 

Og har man fået Cocteau nok for den dag, kan man flanere på promenaden ved stranden med mange cafeer eller i den gamle bydel, hvor caferne er mindre turistede. Fandt et sted med prima muslinger og hvidvin, begge dele ad libitum.

Menton 2

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s