I solen og i vandet med tøj på

IMG_5571

Skrev for nogle uger siden efter en tur i Kongens Have om forandringen i unge kvinders adfærd: Hvor der før var mange topløse piger i solen på græsplænerne, fandtes trods ihærdig afsøgning ikke en eneste.

 

Og det er ikke kun på spindesiden, der er sket et skred i normerne. Bloggeren gæster ofte det private Charlottenlund Søbad (er sommermedlem) og den kommunale badeanstalt Helgoland ved Amager Strandvej, der giver badebro og sauna til vinterbaderne i ”Det kolde gys”. Begge steder er der herreafdelinger, hvor man kan nyde solen og svømme i adamskustyme. Pointen er, at de fleste af de unge badegæster begge steder beholder bade- eller underbukser på. Nogen bruger endda både underbokser og shorts. De ældre solbadere og svømmere (+50) er som hovedregel upåklædte. Så også på sværdsiden er der sket et skred i normerne. For bare 10 år siden ville det have været helt anderledes, alle ville nok have været helt bare.

 

Hvorfor?

 

  • Det er den nye bornerthed, sagde en ældre fyr på Helgoland. Et tidens tegn.
  • De er bare bange for at komme til at stritte, sagde en anden.

 

Spørgsmålet – og svaret – blæser i sommervinden.

 

 

 

(Disclaimer: Billedet ovenfor er ikke taget på nogen af de to badeanstalter, hvor fotografering formentlig ikke er tilladt, men i Nyhavn).

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s