Nu går den vilde tour

Touren 1Så er dagen kommet, da Tour de France kommer til Nice. Det er en megaevent. Byen står på den anden ende. Store dele af gadenettet er afspærret, og det officielle Tour-halløj og andet det andet gøgl optager store dele af Promenaden. Folk har stået ved den afspærrede rute siden tidlig morgen for at få en god plads.

Dagens løb er jo enkeltstarter, her kaldet Contre le Montre – imod uret – over 25 kilometer i Nice, startende og sluttende på Promenaden med en rute ud mod lufthavnen og lidt ind i landet. Ruten har været åben for alle cyklister i de tidlige morgentimer. Man kunne blot møde op, sige sit navn og blive sendt af sted som en professionel rytter og få sin tid ved ankomsten. Det benyttede mange sig af. Der var kø ved startstedet.

Det bliver mere og mere klart, at Tour de France ikke blot er sport, men også et show, lidt i stil med en mobil Dyrehavsbakke med mange events, en del underholdning og megen reklame og PR. Utroligt så mange penge de officielle partnere må betale for at være med. Et dyrt cirkus. Omvandrende som Europaparlamentet. Men med højere underholdningsværdi. 600 millioner ventes at følge løbet i eftermiddag på fjernsyn.

Touren 2

Touren 3

Touren 4

Touren 5

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s