Oplevelser i Østre Anlæg

Japansk legetøj

Det handler om at gribe bolden på nogle kopper, at spidde bolden med spidsen og at balancere hele historien! Det hedder kendama, et japansk trælegetøj, som består af ken – greb – og tama – bold – der er forbundet med en nylonsnor. Grebet består af tre kopper og en spids, hvorpå bolden kan spiddes. I Japan går legetøjet tilbage til engang i 1600-tallet, i Danmark er det forholdsvist nyt, men allerede kåret som årets nye legetøj i Politiken. – Det er sjovt, sagde den unge herre, som her øver sig i Østre Anlæg.

På line i parken

Den unge pige spænder en nylonwire ud mellem to træer i Østre Anlæg. Wiren er ret avanceret, for den kan spændes, så den bliver helt stram, hvad den da også meget gerne skal være, hvis man vil gå på den, og det er netop hvad pigen har planer om. Den er cirka fem centimer bred – en fodbredde. Foreløbig øver hun sig i en halv meters højde. Verdensrekorden er vistnok en spadseretur mellem tagene på de to tvillingtårne i World Trade Center i New York, sat af en franskmand, der dog havde hjælp af en balancestang.

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s