På sporet af Jean Cocteau

Ext.Villa1Det er som om han selv kunne komme til syne hvert øjeblik, Jean Cocteau, multitalentet, der lavede film, skrev bøger og skuespil – og meget mere. Man kan finde et hus, hvor han kom meget, og hvor han dekorerede de fleste rum, på halvøen Cap Ferrat mellem Villefrance og Beaulieu, et kvarters buskørsel fra Nice. Huset er villa Santo Sospir, der ligger som nr. 14 på en vej, der er opkaldt efter ham, Avenue Jean Cocteau. Han var der første gang i 1950 efter invitation af ejeren, Francine Weisweiler, og han kom tilbage mange gange. Nu er huset et museum, som kan besøges efter aftale med en ung mand, der passer det (www.villasantosospir.fr).

_salle-manger-clCap Ferrat er i sig selv et besøg værd. Et rigmandsområde, hvor nogle af Frankrigs dyreste og mest bevogtede huse ligger. Man kan gå hele vejen rundt om halvøen – det tager omkring tre timer, cirka 10 km. Der er også en strand, og der er gode restauranter i byen St Jean-Cap Ferrat.

Vil man vide mere om Jean Cocteau, er det værd at besøge  museerne i Menton – både det lille, gamle, der er indrettet i et  hus på havnen, og et splinternyt, stort og meget imponerende, også lige ved havnen. Og så er der jo Chapelle St Pierre i Villefrance sur Mer, dekoreret af Jean Cocteau i 1957.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s